artefacttum

Блог с артефакти от школата по творческото писане на Емилия Дворянова

Участници от школата на Емилия Дворянова с творчески успехи

Номинации за Ал. Христов от студентския конкурс на НБУ и ЛВ Александрър Христов е сред номинираните и наградените млади автори от конкурса на „Литературен вестник“ и НБУ. Той получи номинация за разказа си „Ангелите на морето“. Александър се дипломира в магистърска програма „Творческо писане“ през 2011 г. към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ с новелата „Африка“.

На литературното четене на номинираните и наградените млади автори от конкурса на Литературен вестник и НБУ, което се състоя в Унгарския културен институт на 8 ноември 2011 година. той предпочете да представи по-краткия, публикуван миналата година в сп. „Следва“, разказ „Следобеди, които топят дървета“. Журито, излъчило наградените участници, включваше редакторите на Литературен вестник Амелия Личева, Ани Бурова, Мария Калинова и Йордан Ефтимов.

Бургаското списание за литература, изкуство и култура „Море“ се откроява като добра алтернатива на спрелите да излизат литературни издания, като „Алтера“, например. В него можем да прочетем стиховете на гостуващи утвърдени поети, но също и на утвърждаващи се млади гласове. В брой 1 от 2011 година на списание „Море“ един такъв млад глас е на Христо Бойкикев. Текстът му се нарича „Thanksgiving във Филаделфия“, писан е по време на специализацията на Христо в САЩ и е нов поглед, както към американската страна, така и чрез фигуративно определения от него метод на описание „камера обскура“, на по-дълбинни философски търсения.

Single Post Navigation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: