artefacttum

Блог с артефакти от школата по творческото писане на Емилия Дворянова

Добри новини от конкурса „Рашко Сугарев” за 2012 година

Обща снимка от награждаването на 23 април 2012 г. На 23 април 2012 г., на Световния ден на книгата, по традиция се връчи за петнадесети път Националната награда за публикуван къс разказ „Рашко Сугарев” за автори до 35-годишна възраст. Учреденият от Фонд „13 века България” конкурс е на името на рано напусналия ни пловдивски писател Рашко Сугарев. „Най-добрият от поколението ни”, каза Любен Петков. Журито на конкурса е постоянно и включва писателите Димитър Коруджиев, председател, Георги Величков, Любен Петков, Деян Енев. Изключително добрата новина тази година е, че Първата, едната Втора и едната Трета награда отидоха у участници от миналогодишната школа по творческо писане на Емилия Дворянова. Първа награда беше връчена на Яница Радева за разказа „Жена в гръб”, Втора награда – на Владимир Полеганов за разказа „Кладенецът” и Трета награда – на Димо Димов за „Без нея”. Разказите и на тримата са публикувани в списание „Следва” бр. 24. Другата Втора награда е за Мирела Занева за разкада „Крайни решения”, а другата Трета награда е за Бистра Величкова за разказа „Иване, излизам!”
Наградите и грамотите бяха връчени от Греди Асса, изпълнителен директор на „Фонд 13 века България.” След официалната част от награждаването Любен Петков в неофициален разговор сподели, че за първа година се връчват повече от една втора и трета награда, заради силните текстове, участвали в конкурса. Той каза също, че от изпратените разкази 10 са били на изключително добро ниво.
Снимките от събитието направи Александър Христов, който тази година, поради творческа залисия пропусна да участва в конурса, но затова пък списание „Страница”, бр. 4 за 2011 г. публикува неговата новела „Африка”, както и един много хубав текст, като сподели Сашо Христов, от Хр. Бойкикев.

Снимки от събитието:
Владимир Полеганов получава наградата си
Димо Димов получава наградата си

Single Post Navigation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: