artefacttum

Блог с артефакти от школата по творческото писане на Емилия Дворянова

Освенлитературно, или още по темата за архонството

В петък, 22 юни 2012 г., след мълчаливо молитвено бдение пред Синодалната палата, проф. Янакиев и писателката Емилия Дворянова връчиха подписката против узаконяването на титлата “архонт”. От църковно-юридическа гледна точка, коментира проф. Янакиев, архонството е със съмнителна легитимност и е чуждо на православната ни традиция.

За три дни подписката събра почти 800 гласа „против“ скандалната титла, а до настоящия момент в нея продължават да се подписват хора от цялата страна. Интересно е да спомена, че „любимата“ на всички телевизия – бТВ не изневери на пословичното си мълчание и по този актуален въпрос. А към 13,00 ч. на 25 юни подписалите се са 1075 души. Ако все още не сте казали своето „не“, не отлагайте да го направите. Допълнителни подписи ще бъдат предоставени на вниманието на Синода, като и дискусията  към подписката на следващата му сесия.

Една част от хората, на които казах за подписката ми отговориха: „Това не е моята кауза, не съм наясно“, друга част видях да пише коментари в страницата на събитието като този: „Забогателите простаци в Чалгария си правят каквото си искат  – аз ще им устройвам бдение, та да ги кефя допълнително“. Третата част, към които се обърнах, възмутени от случващото се, ми отговориха: „С най-голямо удоволствие ще се подпиша срещу това безобразие. “

Не сме щрауси да си заравяме главите в пясъците, нали?

Петицията е на този адрес, подкрепете я: http://www.peticiq.com/signatures/arhonti/

Advertisements

Single Post Navigation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: