artefacttum

Блог с артефакти от школата по творческото писане на Емилия Дворянова

Новини

LV 25, 2012

Литературен вестник, бр. 25 от 2012 г.

На 7 март 2014 г. излиза от печат романа „При входа на морето“ в изд. „Обсидиан“. На страницата на издателството книгата е представена като „роман, който лекува, разказ, чиито страници неусетно преобразяват читателя си, стълба, в края на която е Входът, откъдето никой не би пожелал да се върне.“


Отзиви за второто издание на „Госпожа Г.“ 

Препечат от Литературен вестник бр. 25, 2012 г., можете за прочете в блога.

Отзиви за „Освен литературата“

Отзиви за книгата на Емилия Дворянова можете да откриете на страниците на в. „Култура“ и Литературен вестник, бр. 23, 22-28.06.2011 г. и бр. 26, 14-20.07.2011 г.

Премиерата на „Освен литературата“

На 26 май 2011 г. от 18,00 ч. в Orange Center се състоя премиерата на новата книга на Емилия Дворянова „Освен литературата“. За книгата говориха Марин Бодаков и Калин Янакиев, който направи паралел между новата „освен“-литературна книга на писателката и романите й, откроявайки тенденции и полета за бъдещи интерпретации. За книгата се изказаха също Живко Кушев – управител на издателство „Парадигма“ и Иван Младенов, който похвали полиграфическата реализация на книгата, художник на корицата, на която е Лиляна Дворянова. Модератор на събитието беше Михаил Неделчев.
Книгата може да намерите във всички добри вериги книжарници или да я поръчате от онлайн книжарница „Парадигма“ (www.paradigma.bg). Тя може да се чете като наръчник по творческо писане, но и като сборник с есета, и при всички случаи позволява надничане в един творчески процес, който ще бъде интересен за изкушените от литературата.

Dictionary of Literary Biography2009 година. Емилия Дворянова в Dictionary of Literary Biography. vol. 353, Twenty-First Century Central and Eastern European Writers . Columbia, S. C.: Gale Research Company, p. 69-72. Речниковата статия е изготвена от Клео Протохристова.

 

Вашият коментар